Vi hälsar Sara Parkman välkommen till Strange House!

Strange House och Sara Parkman inleder samarbete!

I November 2019 släpper Sara Parkman sitt andra soloalbum "Vesper".
I samband med det åker hon ut på turné med sitt band och finns nu tillgänglig för bokning. Turnéperioden sträcker sig från September -19 över våren 2020.
"Vesper" blir uppföljaren till 2016 års kritikerrosade album "Sara Parkmans Skog". 

- Sara Parkman går i linje med vår vision att arbeta med artister som har sin bästa tid framför sig och redan har ett starkt publikunderlag som vi tillsammans ska få växa än mer, kommenterar Niklas på Strange House och fortsätter: 
- Vi är väldigt stolta över att få samarbeta med en så mångsidig och nyskapande artist som Sara, det är en ren ynnest!

Sara Parkman Press.jpg

Sara Parkman är en av landets mest omtyckta folkmusiker. Hon har genom åren medverkat i flertalet hyllade föreställningar däribland, ”Fäboland” och ”Matriarkerna” som hon skrev och framförde tillsammans med sin musikaliska parhäst Samantha Ohlanders. ”Matriarkerna”(2017) som också blev ett album framfördes under 3 utsålda kvällar på Södra Teatern i Stockholm under hösten 2018.


Sara Parkman är musiker, konstnär, poet, aktivist och tonsättare. Med den svenska folkmusiken som grund har hon i sina shower, skivor och konserter arbetat med de perifera berättelserna. Traditionen är alltid utgångspunkten men som alltid omformas in i nya rum och världar.

2016 släpptes det kritikerrosade debutalbumet ”Sara Parkmans skog” där musiken beskrivs som ett lapptäcke av poesi, grusvägar, 80-talssynthtar, skogsdrömmar och flödande fioler. Skört och naket, storslaget och heligt. Det är det inre rummet som blir till allmänning.

I höst släpps "Vesper" som är Sara Parkmans andra soloalbum och denna gång öppnar upp för en vandring i de storslagna sakrala rummen. Kyrkor fyllda med kör, koraler, tvivel, fioler, vardagssånger, heligheter, prästbarnsfunderingar, anteckningar från psykologer och ångestrytmer.

Vesper (latin för "afton", "kväll") är en tidebön som hålls ungefär vid solnedgången eller 18.00. Den hör både i öst- och västkyrkan till de viktigaste tidebönerna och är ofta sjungen och ibland konstnärligt tonsatt. Den traditionella svenska benämningen är aftonsång.

Vesper är ett tryggt kvällsmörker som i sista refrängen sjunger om morgondagens ljus.


Sara Parkman har samarbetat med artister som bob hundFever RaySilvana Imam och David Väyrynen. Utsedd till Årets Artist på Folk och världsmusikgalan 2017.

Sara Parkman har också 
sommarpratat i P1.

Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb släpper vårdatum

Strange House är väldigt stolta över att kunna presentera stora delar av Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubbs Vårturné. Resterande turné presenteras inom kort. 


strangehouse-poster - kopia.jpg

Efter att ha gjort några utvalda konserter i Stockholm, Växjö, Malmö och Göteborg under hösten presenterar nu Johan Airijoki en rad nya konsertdatum runt om i landet. I våras släppte Gällivaremusikern albumet En blyg viol och har byggt upp en gedigen livepublik genom sina hyllade liveframträdanden. För en tid sedan gästade Airijoki bl.a. SVT Gokväll med två låtar och nyligen bekräftades det att han är klar att spela på festivalen STHLM Americana i juni. Men innan dess åker han ut och spelar runt om i landet, med start i Åre den 25 januari.

25/1 - Åre, Rockebo
26/1- Östersund, Jazzköket
1/2 - Umeå, Droskan
2/2 - Skellefteå, Nordanåteatern
5/4 - Göteborg, Musikens Hus
6/4 - Borlänge, Broken Dreams
24/4 - Karlstad, Bar Teatral (Nöjesfabriken)
27/4 - Malmö, Babel

Mi von Ahn till Strange House

Strange House är väldigt glada över att ha kommit överens med Mi von Ahn om ett långsiktigt samarbete. 
Mi von Ahn passar in i Strange House's profil där vi vill hitta unga artister med en redan etablerad fanbase och där det finns potential att ta nästa steg. Vi ser mycket fram emot att få jobba tillsammans med Mi von Ahn som kommer att turnéra med sitt band under våren och sommaren. 

Mi von Ahn har bland annat uppmärksammats av musikjournalisten Jan Gradvall och Musikguiden i P3. Utöver det gjorde hon nyligen en turné tillsammans med Jennie Abrahamsson. 
Hennes musik har också cirkulerat på diverse spotify-listor bland dom: Best new music, Indie highlights, Women of Indie m.fl

Mi von Ahn_press01.jpg

Mi von Ahn är en singer-songrwriter med sina rötter i Umeå. Mi skapar suggestiv pop med en karg och vacker melankoli som berör på djupet. Den musikaliska upplevelsen kan liknas vid en rytmisk resa genom ett dramatiskt landskap där storslagna fjäll varvas med stillsamma sjöar.
Texterna genomsyras av det jordnära allvar som präglar hennes person. Helhetsupplevelsen blir ett nytt format där den traditionella singer-songwriter-genren möter en modern eskapism.

Välkommen till vår hemsida!

Det här är Strange Houses hemsida.
Här kommer ni kunna se när nya gig tillkommer, om vi är ute på roliga uppdrag eller kanske allmänna uppdateringar som rör vår verksamhet eller några av våra artister.

Mer löpande information finns att följa på Facebook och Instagram.