Vi hälsar Sara Parkman välkommen till Strange House!

Strange House och Sara Parkman inleder samarbete!

I November 2019 släpper Sara Parkman sitt andra soloalbum "Vesper".
I samband med det åker hon ut på turné med sitt band och finns nu tillgänglig för bokning. Turnéperioden sträcker sig från September -19 över våren 2020.
"Vesper" blir uppföljaren till 2016 års kritikerrosade album "Sara Parkmans Skog". 

- Sara Parkman går i linje med vår vision att arbeta med artister som har sin bästa tid framför sig och redan har ett starkt publikunderlag som vi tillsammans ska få växa än mer, kommenterar Niklas på Strange House och fortsätter: 
- Vi är väldigt stolta över att få samarbeta med en så mångsidig och nyskapande artist som Sara, det är en ren ynnest!

Sara Parkman Press.jpg

Sara Parkman är en av landets mest omtyckta folkmusiker. Hon har genom åren medverkat i flertalet hyllade föreställningar däribland, ”Fäboland” och ”Matriarkerna” som hon skrev och framförde tillsammans med sin musikaliska parhäst Samantha Ohlanders. ”Matriarkerna”(2017) som också blev ett album framfördes under 3 utsålda kvällar på Södra Teatern i Stockholm under hösten 2018.


Sara Parkman är musiker, konstnär, poet, aktivist och tonsättare. Med den svenska folkmusiken som grund har hon i sina shower, skivor och konserter arbetat med de perifera berättelserna. Traditionen är alltid utgångspunkten men som alltid omformas in i nya rum och världar.

2016 släpptes det kritikerrosade debutalbumet ”Sara Parkmans skog” där musiken beskrivs som ett lapptäcke av poesi, grusvägar, 80-talssynthtar, skogsdrömmar och flödande fioler. Skört och naket, storslaget och heligt. Det är det inre rummet som blir till allmänning.

I höst släpps "Vesper" som är Sara Parkmans andra soloalbum och denna gång öppnar upp för en vandring i de storslagna sakrala rummen. Kyrkor fyllda med kör, koraler, tvivel, fioler, vardagssånger, heligheter, prästbarnsfunderingar, anteckningar från psykologer och ångestrytmer.

Vesper (latin för "afton", "kväll") är en tidebön som hålls ungefär vid solnedgången eller 18.00. Den hör både i öst- och västkyrkan till de viktigaste tidebönerna och är ofta sjungen och ibland konstnärligt tonsatt. Den traditionella svenska benämningen är aftonsång.

Vesper är ett tryggt kvällsmörker som i sista refrängen sjunger om morgondagens ljus.


Sara Parkman har samarbetat med artister som bob hundFever RaySilvana Imam och David Väyrynen. Utsedd till Årets Artist på Folk och världsmusikgalan 2017.

Sara Parkman har också 
sommarpratat i P1.